Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Opt din zece români remarcă o influență benefică a sărbătorilor asupra relațiilor de familie

Share This Post

Studiul făcut de Cult Research a relevat că, deși sărbătorile aduc cu sine bucurie și apropiere de familie, acestea pot avea și un impact financiar semnificativ.

Conform acestuia, 81% dintre români remarcă o influență benefică a sărbătorilor asupra relațiilor de familie, iar 74% asupra stării mentale. Realizatorii studiului susțin că atmosfera festivă a sărbătorilor aduce un sentiment de împlinire și bucurie în relațiile din familie și contribuie la o stare psihică mai bună.

„Sărbătorile de iarnă reprezintă un moment de reflexie și poate chiar introspecție pentru fiecare dintre noi, iar familia este punctul de referința în acest sens. Avem oportunitatea de a contribui la înțelegerea acestui moment dintr-o perspectivă sociologică și să oferim informații relevante despre viața de zi cu zi a românilor, în această perioadă specială”, menționează Alexandru Zodieru, General Manager & Research Director Cult Research.

În plus, 14% dintre participanții la studiu consideră că alimentația lor este influențată negativ în această perioadă, datorită opțiunilor culinare bogate și a cheltuielilor sporite. În același timp, 21% dintre participanții la studiu au declarat că bugetul personal este afectat negativ în sezonul sărbătorilor de iarnă.

Persoanele care locuiesc în gospodării unde venitul net maxim este de până la 7500 de lei consideră într-o măsură mai mare că bugetul le este afectat în perioada sărbătorilor, comparativ cu alte perioade ale anului.

De asemenea, datele arată că persoanele cu vârste peste 55 de ani resimt o îmbunătățire a relațiilor de familie odată cu venirea sărbătorilor de iarnă într-o proporție mai mare comparativ cu cei mai tineri. Starea psihică a respondenților este influențată în mod pozitiv în această perioadă, în opinia mai degrabă a femeilor decât a bărbaților, persoanelor aflate într-o relație și a locuitorilor din regiunile București-Ilfov sau Sud-Est, comparativ cu a locuitorilor din celelalte regiuni.

Realizatorii studiului subliniază importanța sărbătorilor de iarnă pentru români, dar și impactul pe care acestea îl pot avea asupra bugetului personal. De asemenea, rezultatele studiului au relevat faptul că, în ciuda provocărilor financiare, sărbătorile de iarnă aduc cu sine un sentiment de împlinire și bucurie în relațiile de familie și contribuie la o stare psihică mai bună.

More To Explore

Our Studies

Impactul sărbătorilor de iarnă asupra românilor

În contextul în care sărbătorile de Crăciun sunt celebrate în România cu mare bucurie și tradiție, un studiu realizat pentru a evidenția impactul acestora asupra românilor a relevat că, deși

REQUEST QUOTATION