Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Partenerul ideal din doua perspective – studiu 2017

Share This Post

Studiu cantitativ: Partenerul ideal din perspectiva varstnicilor (60+) si a tinerilor

Date despre studiu

In perioada ianuarie-februarie 2017, Cult Market Research a realizat doua studii cantitative despre modul in care se formeaza cuplurile si despre asteptarile avute de la parteneri. Rezultatele sunt reprezentative la nivel national pentru doua categorii de persoane: tineri sub 35 de ani si varstnici de peste 60 de ani care utilizeaza internetul. Esantionul de tineri a fost de 1200 de subiecti In timp ce esantionul pentru varstnici a fost de 800 de subiecti.

Intr-o lume in care relatiile se formeaza si se destrama cu o lejeritate nemaiintalnita, a forma si mentine un cuplu reprezinta o incercare pentru fiecare dintre noi. Cu toate acestea, exista si cupluri care par sa faca fata cu brio tuturor provocarilor. Care este secretul acestei reusite?  Care sunt criteriile cele mai importante pe care oamenii ar trebui sa le aiba In vedere atunci cand aleg un partener?  Conteaza mai mult aspectele morale sau cele materiale?

Echipa Cult Market Research si-a propus sa raspunda acestor intrebari, iar pentru realizarea acestui lucru, am realizat doua studii: unul cu tineri sub 35 de ani si unul cu varstnici de peste 60 de ani.

Cele mai importante caracteristici pe care tinerii ar trebui sa le gaseasca la partener

Varstnicii considera ca tinerii ar trebui sa fie foarte atenti la trasaturile unui potential partener. Principalele trasaturi sugerate de catre acestia tinerilor sunt urmatoarele: dorinta de intemeiere a unei familii, compatibilitatea sexuala si impartasirea acelorasi valori. Gradul de orientare in cariera este de asemenea o trasatura pe care varstnicii o recomanda tinerilor de a fi luata in calcul. Aceste caracteristici imateriale depasesc in topul importantei caracteristicile materiale precum sumele de bani si proprietatile detinute de potentialul partener.

Domnii de peste 60 de ani le recomanda tinerilor, intr-un procent mai mare decat doamnele de aceeasi varsta, sa fie atenti la aspectul fizic si la compatibilitatea sexuala pe care o au cu partenerul. Doamnele varstnice considera, intr-o mai mare masura decat domnii de varsta lor, ca in gasirea partenerului conteaza si nivelul studiilor si ca acesta sa aiba aceleasi pasiuni/hobby-uri.

Tinerii au o viziune similara cu cea a varstnicilor in ceea ce priveste cele mai importante trasaturi ale partenerului ideal. Atat pentru tineri, cat si pentru varstnici cea mai valoroasa caracteristica a unui potential partener este dorinta de intemeiere a unei familii. Pe langa aceasta, si tinerii cauta sa impartaseasca aceleasi valori in cuplu sau sa fie compatibili (atat sexual, cat si emotional) cu partenerul, asemenea varstnicilor.

Tabel 1. Importanta caracteristicilor in alegerea unui partener de cuplu

Importanta pentru TINERI Importanta caracteristicilor in alegerea unui partener de cuplu Importanta pentru VARSTNICI
8.73 Sa isi doreasca intemeierea unei familii 9.27
8.10 Compatibilitate sexuala 8.94
8.29 Imparasirea acelorasi valori 8.72
7.72 Sa fie orientat spre cariera 8.66
8.06 Compatibilitatea emotionala 8.59
7.89 Simtul umorului 8.23
6.45 Nivelul studiilor 8.16
6.51 Sa aiba aceleasi hobby-uri/pasiuni 8.13
6.37 Aspectul fizic 7.02
4.80 Resursele financiare de care dispune 6.78
3.96 Sa aiba casa 6.26
3.35 Sa aiba masina 5.67

Sursa: cercetari proprii Cult Market Research

Constatam astfel ca intre cele doua generatii diferentele cu privire la trasaturile unui partener nu sunt prea mari, principala miza in cuplu ramanand intemeierea unei familii.

More To Explore

Our Studies

Impactul sărbătorilor de iarnă asupra românilor

În contextul în care sărbătorile de Crăciun sunt celebrate în România cu mare bucurie și tradiție, un studiu realizat pentru a evidenția impactul acestora asupra românilor a relevat că, deși

REQUEST QUOTATION