Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Ce preferă românii de Crăciun, să fie musafiri sau gazde. Sumele alocate cadourilor de anul acesta Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Ce preferă românii de Crăciun, să fie musafiri sau gazde. Sumele alocate cadourilor de anul acesta

Share This Post

Un studiu despre cum petrec românii de sărbători a arătat că peste 70% dintre aceștia pun pe primul loc bucuria celuilalt.

58% dintre români spun că de sărbători, una dintre activitățile principale este de a merge în vizită, iar mai mult de jumătate dintre tineri preferă să fie musafiri, potrivit celui mai recent sondaj despre activitățile și preferințele de Crăciun în țara noastră.

Activitatea cea mai importantă pentru 41% dintre respondenți este timpul petrecut cu familia. Dar Crăciunul vine și cu multă responsabilitate, atât pentru gazde, cât și pentru musafiri, mersul la cumpărături fiind pe primul loc dintre activitățile preferate de sărbători (64% din respondenți).

Rezultatele sondajului arată că 64% dintre români intră în spiritul sărbătorilor atunci când fac cumpărături și pregătiri pentru Crăciun. Iar aceste eforturi sunt încununate de revederea cu cei dragi, ce are o însemnătate aparte pentru mai bine de jumătate dintre ei. Tinerii (68%) văd timpul drept cea mai valoroasă resursă și aleg să o dedice familiei și prietenilor în totalitate, luându-și în serios rolul de musafir. Pe măsură ce înaintează în vârstă (după 35 de ani), românii renunță treptat la haina de musafir, pentru cea de gazdă.

Doar 13% și-au exprimat preferința de a călători în această perioadă, conform studiului inițiat de Carrefour România și condus de Cult Market Research.

Odată așezați la masă, cea mai mare preocupare a musafirilor este să deguste cât mai multe preparate, preferabil câte puțin din toate, în semn de apreciere pentru efortul depus de gazde. Cu siguranță nu vor lipsi nici anul acesta de pe masa de Crăciun tradiționalele sarmale, preparatul culinar preferat de sărbători pentru 1 din 3 români.

Cadourile nu lipsesc de pe lista de cumpărături, rămânând în topul așteptărilor față de musafiri, care nu trebuie să se prezinte în vizită cu mâna goală, ci să treacă pragul gazdei cu un dar (49%), băuturi (32%) și dulciuri (31%) sau, pur și simplu, mâncare (22%). Românii apelează la magazinele online (53%), dar și la hipermarketuri, supermarketuri și mall-uri pentru cumpărarea cadourilor.

Chiar dacă inflația este în creștere, iar puterea de cumpărare mai mică decât în anii precedenți, cei mai mulți români (41%) alocă între 100 și 500 de lei pentru cei dragi. Sentimentul de a dărui e încă mai puternic. Părinții și bunicii primesc în dar haine, copiii primesc jucării, iar prietenii diverse, în funcție de gusturi, se arată într-un comunicat de presă.

Studiul a fost realizat în intervalul 21-22 noiembrie, pe un eșantion reprezentativ online format din 610 persoane cu vârste cuprinse între 18-65 de ani și a fost inițiat de Carrefour România și condus de Cult Market Research.

More To Explore

Our Studies

Impactul sărbătorilor de iarnă asupra românilor

În contextul în care sărbătorile de Crăciun sunt celebrate în România cu mare bucurie și tradiție, un studiu realizat pentru a evidenția impactul acestora asupra românilor a relevat că, deși

REQUEST QUOTATION